Originalni recepti za ljetne koktele s gaziranom mineralnom vodom #3 Elegantni talijanski spritz barmena Darka Uremovića
Talijani nisu izmislili spritz, nedokazane priče kažu da su spritzeve u Italiju donijeli Austrijanci. Ali Talijani su od spritza napravili životni stil. Lo spritz, popodnevno piće u društvu, talijanski je način slavljenja života. Da biste spritzirali kao Talijan, nije dovoljno sjesti i naručiti koktel.
Tajna talijanske kulture spritza je u jednostavnosti sa stilom, uživanju u najfinijim okusima pića i snackova uz najkraću i najjednostavniju pripremu. Darko Uremović, bar menadžer lošinjskih luksuznih hotela, to nam je specifično umijeće demonstrirao na koktelu s Italicus rosoliom di bergamotto, Noilly Prat vermutom i Jamnicom, koji poslužuje s maslinom i listom bosiljka. Uremović je u baru Alto Rosso lošinjskog hotela Bellevue uveo prvu ozbiljnu listu spritzeva u Hrvatskoj.
S ovim koktelom svaka će vam ljetna pauza postati la dolce vita. Ako imate slobodan trenutak poslije posla, ako vam se prijatelji najavljuju u zadnji čas, ako ne možete ništa jer je vani prevruće…Keep calm and spritz.
Italicus spritz

- 4 cl Italicus rosolio di bergamotto
- 1 cl Noilly Prat vermuta
- 10 cl Jamnice
- 1,5 cl soka od limuna
- maslina s paprikom na pickeru 1 kom
- list bosiljka
U tumbler ili long drink čašu uliti Italicus, Noilly Prat i limunov sok, doliti Jamnicu do vrha i garnirati listom bosiljka. Uz koktel poslužiti maslinu. Prvo pojesti da očisti usnu supljinu i uživati u osvježavajućem piću
Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s Jamnicom


